Blogeja sisustusfaneille

Oletko juuri muuttanut uuteen kotiin? Vai kaipaako nykyinen asuntosi pientä piristystä? Rajoittuuko inspiraation etsintäsi Ikean katalogiin? Nyt on aika laajentaa näkemystä ja sukeltaa parhaiden sisustusblogien maailmaan. Sisustusblogeja löytyy laidasta laitaan ja tässä esittelenkin omat suosikkini sekä Suomesta että ulkomailta. Nämä blogit ovat silmänruokaa ja inspiraatiota täynnä – saatat pian löytää itsesi huonekaluostoksilta, muuttamasta huoneesi järjestystä tai aloittamassa uutta keittiöremonttia, varoituksen sanana vain. Pidemmittä puheitta, tässä sisustusblogit, joita kannattaa seurata.

Coco Kelley

Coco Kelley -sisustusblogia pitää Cassandra LaValle, joka on vuodesta 2007 pystyssä olleella blogillaan kivunnut sisustusbloggaajien aateliin. Coco Kelley -blogista löydät sisustusinspiraatiota, tee-se-itse-ohjeita, pöytäasetelmia, ruokaideoita ja matkailu-aiheisia postauksia. Blogin tyyli on sekoitus modernia ja klassista ja kukat ja kukkasasetelmat ovat suurehkossa osassa blogin visuaalisuutta. Mikä parasta Coco Kelley on blogin lisäksi tätä nykyä myös sisustuksen verkkokauppa, eli pääset heti toteuttamaan visioitasi etsimällä itsellesi Coco Kelley -tyyliin sopivat sisustusyksityiskohdat kotiisi.

EyeSwoon

EyeSwoon -blogia pitää Athena Calderone – myöskin sisustusblogikentän huippupelaaja. EyeSwoon -blogista löydät designia, kattauksia, ruokaa, reseptejä, kauneudenhoitovinkkejä sekä verkkokaupan. Blogi nimeää itse itsensä jokapäiväisen luovuuden ja herkullisuuden keskittymäksi, jonka avulla voi tehdä arjesta kauniimpaa ja viihtyisämpää. Calderone on ammatiltaan sisustussuunnittelija ja vankkumaton esteetikko. EyeSwoon -blogin parissa hukkaat helposti monta tuntia – niin paljon kaikkea kaunista siellä on. Blogin sijasta EyeSwoonia voisi oikeastaan kutsua verkkomediaksi, niin monipuolinen se on.

Tehdäänpä kierros EyeSwoon -blogissa. Ensin klikkaillaan itsemme The Chefs -kategoriaan ja luetaan artikkeli ja haastattelu inspiroivasta kokista. Sitten siirrytään Design -osioon ja selvitetään, mitkä ovat joulun 10 kuuminta lahjaideaa. Seuraavaksi katsauksessa Travel -kategoria ja nopeat vinkit Kööpenhaminaan ja Marrakechiin – kauniita kuvia unohtamatta. Onko nälkä? Recipes -osio kertoo mitä tehdä ruoaksi. Tekeekö mieli salaattia? Kurkku-persikka-avokado-salaatti kuulostaa melko hyvältä. Ehkä vielä jokin cocktail, olisiko raparperi ja basilika hyvä yhdistelmä?

Savvy Home

Savvy Home esittelee tapoja laittaa kotia kodikkaammaksi, amerikkalaiseen ja ajattomaan tyyliin. Blogia kirjoittaa Gabrielle Savoie. Blogi keskittyy kodinsisustuksen lisäksi designiin ja arkielämän mukavuuteen. Savoien tyylisuosikki on niin sanottu rannikkotyyli, mikä näkyy esimerkiksi meren ja rannikkokaupunkien tunnelman vaikutuksena sisustamiseen. Savoie kerää blogiinsa kuvia asunnostaan, sen yksityiskohdista sekä arkeaan parantavista jutuista, kuten uudesta kahvikoneesta tai mahdollisuudesta pitää cocktail-juhlat pienessäkin asunnossa. Savoie kerää blogiinsa myös ympäri verkkoa löytyneistä inspiroivista artikkeleista ja tavaroista koottuja kiinnostavia kokonaisuuksia.

Oma Koti Valkoinen

Listan viimeinen, mutta ei vähäisin. Tämä sisustusblogi on suomalainen ja tyyliltään minimalistinen. Blogin takana on helsinkiläinen Miia, joka sisustaa kolmiotaan ja jakaa parhaat vinkkinsä blogissa lukijoilleen. Blogin estetiikka on vahvasti mustaan ja valkoiseen, sekä pohjoismaiseen yksinkertaisuuteen nojaava. Viimeisimpinä juttuina on mm. neuvoja itsetehtäviin joululahjoihin, alekauden parhaisiin löytöihin, joulun tunnelman luontiin, valolistojen asentamiseen sekä hyvän sängyn vaikutuksesta parhaisiin yöuniin. Oma Koti Valkoinen on ehdoton valinta minimalistin sisustusblogilistalle.