Hei ja tervetuloa lukemaan blogiani! Työskentelen kiinteistövälittäjänä Helsingissä ja olen erittäin kiinnostunut sisustussuunnittelusta. Blogistani löydät juttuja kiinteistövälittäjän arjesta – pääset seuraamaan työpäiviäni ja näet mitä kaikkea kiinteistövälittäjä pääsee puuhaamaan päivän aikana. Myös sisustaminen on suuressa roolissa blogissani. Tulen esittelemään täällä sisustamisen trendejä sekä omia suosikkejani ja inspiraation lähteitäni. Olen parhaillani etsimässä asuntoa Helsingistä, joten pääset mukaani myös asuntonäyttöihin etsimään uutta kotia minulle.

Olen päivittäin tekemisissä asuntojen ja kodinostajien kanssa, mutta kun asunnonhankinta tulee omalle kohdalle, tuntuu kaikki taas uudelta ja jännittävältä. Unelma-asuntoni olisi kaksio Helsingin kantakaupungista, jostakin vanhasta kerrostalosta – vanhoissa taloissa on tunnelmaa. Vanhoissa taloissa saattaa olla myös remontoitavaa ja kunnostettavaa, mutta tämä ei minua haittaa. Pieni pintaremontti on aina hyvästä ja näin saa asunnon omansa näköiseksi – sekä asunnon arvo kasvaa.

Kodinsisustuksen uudet tuulet

Luen aktiivisesti sisustuslehtiä sekä olen täysin koukussa Pinterestiin, jossa minulla on jokaiselle kotini huoneelle oma inspiraatio-taulu. Myös sellaisille huoneille, joita asunnossani ei edes ole! Kuten vaatehuone tai saunaosasto uima-altaineen… Mutta aina saa unelmoida, eikö? Mitkä sitten ovat vuoden 2018 kodinsisustustrendejä? Annapa kun kerron. Ensinnäkin viherkasvit ovat trenditietoisen sisustajan valinta. Ne ovat edullinen tapa saada kotiin raikkautta ja uutta tunnelmaa.

Seuraavana trendinä mainittakoon mustavalkoisuus. Tätä voi ilmentää tekstiileissä, koriste-esineissä, maalipinnoissa tai huonekaluissa. Helppo tapa tuoda mustavalkoinen säväys kotiin on esimerkiksi koristetyynyt tai sisustustaulu. Eikö mustavalkoinen ole sinun juttusi? Ei hätää, myös punainen eri sävyissään on in 2018. Punaista kannattaa kuitenkin käyttää maltillisesti – punaiset yksityiskohdat piristävät yleisilmettä sisustuksessa. Erityisesti punaisen murretut, luonnonläheiset sävyt ovat kuumaa tavaraa, harkitse siis niitä.

Tuo sisustuksesi vuoteen 2018

Tyhjät seinät ovat menneen talven lumia, nyt sisustetaan seinät täyteen – nimittäin tauluilla. Eikä nyt tarkoiteta miljoonien taideteoksia, vaan sisustustaulut ja julisteet tekevät tehtävänsä. Sisustusjulisteen saa nostettua uudelle tasolle hankkimalla sille upeat kehykset. Varma trendi vuodelle 2018 on eri metalli-yksityiskohtien sekoittaminen keskenään – hieman harjattua terästä sinne ja ruusukultaa tänne. Tämä trendi on samaan aikaan moderni, mutta myös perinteikäs.

Yksi itseäni kiinnostava trendi on terrazzo eli mosaiikkibetoni lattiamateriaalina. Se on trendannut viimeksi 1970-luvulla, mutta tekee taas tuloaan. Ehkä uuden kotini keittiön lattia tehdään tästä materiaalista? Toinen upea trendi, jota harkitsen uuteen asuntooni, on kuvioitu katto. Seinäthän usein saavat jos jonkinlaista tapettia ja maalipeitettä, mutta katto pysyy valkoisena. Jonkinlainen design katolle olisi mahtava yksityiskohta – lupaan kirjoittaa tästä lisää, pysy mukana!